Stúdió


Lehallgató

Stúdiófelvétel, keverés, masterelés

1998 óta foglalkozom hangosítással, és 2002 óta stúdiós felvételekkel. 2007. őszén barátaim segítségével elkészült egy 15 négyzetméteres hangszigetelt helyiségben a kis házistúdió.

Nem titkolt célunk volt, hogy megfizethető áron, jó minőségű felvételeket készítsünk induló zenekaroknak is, vagy olyanoknak, akik szeretteiknek szeretnének énekkel, prózával, vagy versszavalattal kedveskedni.
2003-tól dolgozom együtt Szepesi Richárd barátommal, aki a mai napig is nálam veszi fel és keverteti az esetek többségében instrumentális, rock és akusztikus zeneműveit.
2008-tól kezdtünk készíteni dalalapokat rock, és slágerzene műfajban, ekkor csatlakozott hozzánk Király Mátyás gitáros.

2009-ben érkezett el az első hangoskönyv felvételének ideje Vavyan Fable Mesemaratonjával,

Vavyan Fable Mesemaraton
melyet a Fabien kiadó
kereskedelmi forgalomba is hozott.

Sexaction Olaj a tűzre
2013-ban a Sexaction Olaj a tűzre című lemezének keverési munkálatai készültek el, 2014. és 2015. között az Informatika a látássérültekért Alapítvány hangostananyagait olvastuk fel Szigeth Gábor Lászlóval.

2015-től kezdve elköteleztük magunkat egy Magyarországon addig kevéssé méltatott és népszerű, de mára egyre nagyobb tért hódító szakma, az audionarráció mellett. S. Tóth Erika festmény-, film - és színházi előnarrációi kerülnek rögzítésre a mai napig, tisztelegve ezzel a kulturális akadálymentesítési törekvések előtt.

2016 őszén Az a tizenkét fényes nap, 2017 tavaszán A négy muskétás című musicaleknek betétdalait vettük fel, és kevertük meg a Szép Ernő Színtársulat felkérésére.

A hangosítások során egyre gyakrabban felmerült igényként, hogy a zenekarok szerettek volna koncertjükről sávonkénti hangfelvételt is kapni, ezért beszereztünk egy hordozható, tizenhat különálló sávra rögzíteni képes Alesis Multimix 16 USB-s keverőpultot.

Alesis keverő

2017 nyara sem telhetett el felvétel nélkül, ugyanis az Archive Company akusztikus formáció demóanyagát készítettük el kis debütáló mobilstúdiónk segítségével.

Pár szó a stúdióról

A stúdió elsősorban analóg felvételeket készít. Olyan induló zenekaroknak, előadóknak szeretnénk ezzel helyet biztosítani, akik a zenei, és énektudásukat szeretnék visszaadni elkészülő anyagaikon.


Kis házistúdió
A feljátszó, vagy felolvasó helyiség teljesen hangszigetelt 9 cm vastag szivacsokkal a falon, és a mennyezeten, valamint az ajtón, ami a számítógépes felvevőfülkébe vezet.


Stúdióbelső
Egyszerre tizenhat különálló monó, vagy nyolc sztereo sávot tudunk rögzíteni, de elektromos dob esetén van lehetőség a dobsávot midiben is elkérni.

A felvételek egy 4X3500 mHz-s processzorral szerelt pc-vel, egy Hoontech dsp audio 2000-es 16 csatornás hangkártyával készülnek a legtöbb esetben, de megrendelhető a fentebb említett mobillstúdiós kitelepülés is.
Ebben az esetben teljesen analóg felvételt készítünk, melynek utómunkálatait is vállaljuk, de igény szerint adathordozóra mentjük a sávokat, és saját felhasználásra átadjuk.


Az érdi, és a kitelepített stúdió esetében is lehetőség van egyszerre több énekes, vagy hangszeres sávjainak felvételére is, AudioTechnica, invoton és Superlux mikrofonokkal, Yamaha, és Alesis keverőpultokkal dolgozunk.